Perinteinen kiinalainen lääketiede   |   Palvelut   |   Hoitomuodot   |   Hoitokertomukset   |   Yhteystiedot

 
HOITOMUODOT        

AKUPUNKTIO
Maailman terveysjärjestö WHO on laatinut listan sairauksista, joiden hoidossa akupunktio on todennettu tehokkaaksi hoitomuodoksi. Listalla on jo yli 400 erilaista sairautta ja määrä kasvaa koko ajan.

Akupunktiolla hoidetaan menestyksekkäästi mm.
- migreeni
- päänsärkyjä
- huimaus
- kolmoishermosärky
- Menierin tauti
- tinnitus
- väsyneet ja kuivat silmät
- hampaiden särky
- poskiontelotulehdus
- kasvohalvaus
- astma
- vilustuminen
- äänen käheys
- bronkiitti
- iskias
- penikkatauti
- jäätynyt olkapää
- olkapääkipu
- raajojen verenkierto-ongelmat
- puutumiset
- nivelrikon kipu
- niska-hartiaseudun kipu
- selkäkipu
- noidannuoli
- ranteen kivut
- polvikipu
- pohjekipu
- akillesjännetulehdus
- ummetus
- ripuli
- paksusuolen tulehdus
- vatsakatarri
- verenpainetauti
- jännitystilat
- unettomuus
- fibromyalgia
- väsymys
- tulehdustiloja ja tunnetiloja kuten masennus
- ihottumat
- iho-oireet
- neurologiset kivut
- gynekologiset vaivat
- lapsettomuus
- impotenssi
- frigiditeetti
- eturauhasvaivat
- virtsaamisvaivat ja turvotus
- raskauden aikainen pahoinvointi
- synnytyksen jälkeiset vaivat

Tämä lista antaa suuntaa kuinka monipuolinen hoitokeino akupunktio on ja kuinka moneen eri vaivaan siitä saa avun. Akupunktioneulat ovat steriilejä kertakäyttöneuloja jotka pistetään valitun hoidon mukaisiin pisteisiin kehossa kulkeviin meridiaaneihin eli vaikutuspisteisiin. Hoito on kivutonta ja neulat ovat erittäin ohuita. Akupunktio on tehokas hoitomuoto. Monesti avun saa jo ensimmäisellä hoitokerralla, toisinaan tarvitaan pitempiä hoitojaksoja. Myös ruokavaliolla ja elintavoilla yhdessä akupunktion kanssa saadaan aikaiseksi hyviä hoitotuloksia silloin kun kyseessä on iso tai krooninen häiriö.

Astman hoitoon akupunktio on hyvä vaihtoehto samoin kuin siitepölyallergioihin varhaisessa vaiheessa keväällä.

Stressi ja migreeni kulkevat monesti käsikädessä ja hyvin hankaliinkin pääsärkyihin akupunktio antaa paremman elämänlaadun ilman lääkitystä ja ilman lääkkeiden sivuvaikutuksia.

Stressi jo itsessään syö ihmiseltä voimavaroja ja näin altistaa yhä uusille oireiluilla ja sairauksille. Akupunktiolla tasapainotetaan elimistöä ja asiakas saa voimia suunnata oman osuutensa stressiä aiheuttavien tekijöiden muuttamiseen.

Ripuli tai ummetus - akupunktio ja ravintoneuvonta yhdessä on kokemusperäisesti paras hoito kun haluat vaivasta eroon ja siinä sivussa myös väsymys yhtenä oireena katoaa.

Selkäkipu sekä niska- ja hartiaseudun kipu ovat yleisimpiä akupunktiolla hoidettavia kiputiloja ja yleensä yksi hoitokerta riittää akuutin vaivan helpottamiseen.

Kasvoakupunktio tai kosmeettinen akupunktio ovat kokonaisvaltaista hoitoa. Syy huonoon tai harmaaseen ihoon voi löytyä mahalaukun toiminnasta tai stressi unettomuuden kanssa jättää jäljet kasvoihin. On tärkeää hoitaa kyseiset vaivat ensin pois ja näin saadaan pitkäaikaisempia tuloksia myös kosmeettisella akupunktiolla.


TULINEULA
Volframista valmistettu tulineula kuumennetaan n.300-400 asteeseen. Neula käytetään nopeasti hoidettavalla alueella eikä sitä jätetä ihoon. Tulineula edistää tehokkaasti Veren ja Qin (Energian) kiertoa.

Listassa yleisimpiä tulineulalla hoidettavia vaivoja:
- känsät - säärihaavat - arpikudokset - suonikohjut - rasvapatit - tenniskyynärpää - penikkatauti - tik-liikkeet - ruusu - kihti - kylmän kyhmyt - ihottuma - kivuliaat kuukautiset - eturauhasen laajentuma - astma - ripuli - olkapään kipu - luupiikki kantapäässä - turvotus raajoissa


KUPPAUS
Kuppaus on tuttu hoitomuoto myös länsimaissa. Kuppauksella virkistetään Veren ja Energian kiertoa elimistössä. Kuppausta on a) kuivakuppaus b) nopea kuppaus c) liukukuppaus d) vaihtokuppaus e) neulakuppaus f) mikrokuppaus g) moksakuppaus

Kuppaus voi aiheuttaa mustelmia, mutta ne häviävät muutamassa päivässä. Kuppausta käytetään esim. flunssan alkuvaiheessa poistamaan ulkoista patogeenistä tekijää tai sillä voidaan vahvistaa sisäelimiä tai edistää paikallisesti Energian (Qi) ja Veren virtausta (esim. huono verenkierto). Kuppaus on myös omiaan selluliitin poistossa.


MOKSABUSTIO
Moksibustiolla tarkoitetaan akupisteiden lämmittämistä kuivatusta pujosta valmistetulla moksalla. Tekniikoita on monia, esim. neulamoksa, suoramoksa ja moksalaatikko. Moksalla tuodaan lämpöä ja liikettä kehoon. Moksalla lämmitetään kehon kylmiä alueita. Moksa on tehokas hoitomuoto ja sillä hoidetaan stagnaatiosta, Kylmästä tai Kosteudesta johtuvia oireita, kuten palelemista tai kipua. Moksaa käytetään monesti yhdessä neulahoidon kanssa. Erittäin hyviä tuloksia saadaan esim. yövirtsaamisen ja Munuaisten Yangin vajavuustiloissa.


AKUVASARA
Akuvasara on pieni metallinen tai muovinen vasaraa muistuttava väline, jossa on viisi tai seitsemän neulaa. Akuvasaralla naputellaan akupisteitä, meridiaaneja tai muita ongelmakohtia kuten paikallisia kipualueita. Akuvasaralla voidaan hoitaa hartia-niskaseudun kipuja, mustelmia, ihosairauksia tai aktivoida meridiaanin toimintaa.


GUA SHA
Gua Sha on kivestä tai luusta tehty pieni lasta, jolla sivellään ihon pintaa. Käsittely elvyttää pintaverenkiertoa sekä aineenvaihduntaa ja rentouttaa lihaksia.


TUINA HIERONTA
Tuina hieronta on myös yksi hoitomenetelmä PKL:n mukaan (perinteinen kiinalainen lääketiede). Tekniikka pitää sisällään hankaus, painelu, puristus, vääntöliikkeitä, taputuksia sekä nikama- ja nivelkäsittelyä. Hieronnan tarkoitus on tasapainottaa Qin ja Veren virtausta sekä paikallisesti että koko kehossa. Hyvä vaihtoehto erityisesti kun hoidetaan lasta.


SHIATSU
Shiatsu on yli tuhat vuotta vanha japanilainen sormilla painanta tekniikka, joka pohjautuu pitkälti kiinalaiseen lääketieteeseen. Alun perin shiatsu on ollut kiinalaisen akupunktion japanilainen vastine. Shiatsu rentouttaa kehoa ja mieltä sekä laukaisee jännitystiloja. Shiatsu toimii hyvin yöhikoilun ja stressin oireisiin, siitä saa apua myös päänsärkyyn, väsymykseen, unettomuuteen, selkäkipuihin sekä moniin muihin vaivoihin. Fibromyalgian hoidossa olen todennut sen olevan hyvä vaihtoehto neulahoidolle.